Orakelkort

Orakelkort skiljer sig från Tarotkort i att ingen lek är den andra lik. De skiljer sig helt precis som uppbyggnaden och strukturen också gör. Generellt så innehåller en Orakellek färre kort än en Tarotlek. Du läser dem på samma sätt som Tarotkort genom koncentration och energiflöde som kommer ut från korten. Det finns olika lekar som passar olika bra beroende på situation. Kortens betydelse skiljer sig också helt från en Orakellek till en annan. Orakelkorten följer ofta ett speciellt tema, som till exempel änglar, djur eller feer. Tarotkortens indelningen av Stora och Lilla arkanan saknas liksom de olika sviterna.

Det finns olika anledningar till att använda orakelkort. Du kanske arbetar som medium och använder orakelkort som ett av verktygen. Det är också bra redskap i olika övningar om du leder mediala utvecklingscirklar. Orakelkort som innehåller mycket symboler är utvecklande när du vill bygga upp ditt eget symbolbibliotek i din egen mediala utveckling. Naturligtvis används korten när du vill ha svar och vägledning på viktiga frågor till dig själv. Viktigt är att se svaret som ett nytt perspektiv och infallsvinkel till dina egna reflektioner runt svaret på frågan. Alla svar bör ses som det mest sannolika just nu men gör du andra val förändras bilden.

Hur gör man en läggning och vilka frågor kan du ställa? Frågan är fri men tänk på syftet med frågan för svaret blir inte bättre än frågan. Till de flesta orakellekar du kan köpa finns många förslag på frågor och läggningar i vägledningshäftena. En enkel läggning är att dra tre kort för frågeställningen som visar dåtid, nutid och framtid. I vägledningshäftena finns ofta hur du kan tolka korten och de kan vara användbara i vissa situationer men jag rekommenderar dig att tolka dem själv. Vad väcker kortet för känsla inom dig? Kommer det en inre bild, ord, ljud eller doft till dig. Var bara öppen för olika förnimmelser och låt svaret bara komma till dig i direkt visshet vad det står för.

Lycka till med att hitta dina orakelkort och i din process att tolka dem!